Aklınızda çamaşır makinesinin arızaları nelerdir? diye soru var ise bu makale de tüm karşılaşabileceğiniz arızlardan bahsedeceğiz. Her elektronik eşyanın belli bir kullanım ömrü bulunmaktadır. Çamaşır makinesi arızaları da yıpranmadan yada kullanım hatasından kaynaklı karşılaştığımız durumlardandır. Düzenli olarak bakım yapılması sağlanan çamaşır makinesi çok daha temiz olarak yıkanmasını sağlar ve bozulmasını yani kullanım ömrünü oldukça uzatmaktadır.
Sadece çamaşır makinesi bakımı yapılması da arıza vermesine engel değildir. Yapılan bir çok hata arıza vermesine, giysilerin daha kötü yıkanmasına olanak sağlar. Çamaşır makinesinin arızaları nelerdir, hangi önlemler alınabilir ve doğru bilinen yanlışları açıklayalım.
1. Çamaşır Makinesi Su Kaçırıyor
Çamaşır makineniniz su giriş hortumu yada pis su yani tahliye hortumları gevşemiş, yerinden çıkmış veya kullanımdan ötürü aşınmış olabilir. İlk olarak çamaşır makinesi su kaçırıyor ise hortumları kontrol edebilirsiniz. Yerinden çıkan hortum yada hortumlar var ise tekrar yerlerine sıkı olacak şekilde yerleştirin. Eğer yırtık ya da patlak ise beyaz eşya parçası, nalbur gibi en yakın yerden yenisini alarak değiştirmelisiniz. Temiz su giriş hortumu çamaşır makinesine gelmeden katlanmış olabilir ve su akışı kesilmiş olabilir. Genellikle çamaşır makinesi yerinden oynatıldığında bu durum ile karşılaşılabilmektedir.
Her 2 hortumda sorun yok ise başka bir çamaşır makinesinin su kaçırma nedeni kazan delinmiş olabilir. Çamaşır makinesi kazanı zamanla kullanıma bağlı olarak delinmiş, yıpranmış olabilir. Kazan delinmişse geçici bir müdahale mümkün değildir. Beyaz eşya tamircisi tarafından tamir edilmeli yada kazan değişimi yapılmalıdır. Çamaşır makinesi tamircisi olarak firmamızdan düzenli ve profesyonel bakım yapılarak çamaşır makinenizin ömrünüzü uzatabilirsiniz. Su almayan çamaşır makinesinin diğer bir sebebi ise kapağın tam kapalı olmamasıdır. Çamaşır makinesi kapağını tam kapatıldığından emin olmak için kapağa hafifçe ittirdikten sonra bir çıt sesi gelmelidir. Çamaşır sıkışması yada kapasitesinden fazla çamaşır koyuyor olmanızda kapağın kapanmama nedeni olabilir.
2. Çamaşır Makinesi Deterjan Almıyor
Çamaşır makinelerinde sıkça karşılaştığımız deterjan almama nedenlerinin başında su basıncı düşük kalmasından kaynaklanmaktadır. Su basıncı en az 1 bar da olmalıdır. Musluk daha fazla açılarak suyun basıncı arttırılarak kontrol edilmelidir. Su giriş vanaları ara ara kontrol edilmelidir. Su giriş vanaları kısık ya da kapalı olması basıncı düşürür ve deterjan almasına engel olur.
Çamaşır makinesi deterjan almama nedenleri nden bir tanesi de deterjan konulan çekmecenin klepesi kapanabilmekte yada yerinden çıkmaktadır. Bu klepeyi kontrol edin ve tekrar yerine getirin. Fakat bunları düzeltmenize rağmen hala deterjan almıyor ise servisimizi arayabilir ve kayıt bırakabilirsiniz. Çamaşır makinesi servisi firmamızda tüm marka ve model çamaşır makinelerinde servis hizmeti sağlamaktadır.
3. Çamaşır Makinesi Titreşim ve Ses Yapıyor
Çamaşır makinesi ses yapıyor ise başlıca nedenler arasında çok fazla çamaşır konulmasından kaynaklanmaktadır. Kapasiteden fazla çamaşır konulması kazanın sabit dönüşünü engeller ve savrulmasını yani makinanızın titremesini sağlar. Çamaşır makinesine dengeli çamaşır koyarak bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Bir başka sebep ise çamaşır makinesi ayakları 4 köşenin de birbirine dengeli olması gerekmektedir. 4 ayağında yere tam bastığına emin olmalısınız.
Çamaşır makinesi askı yaylarını kontrol etmeli ve askı yayının yerinden çıkıp çıkmadığına yada yerinden oynamış mı kontrol etmelisiniz. Amortisörler bitik olabilir yada bağlantı civataları gevşemiş olabilir. Motor ve kazanın arasında bulunan kayış esneme yapmaya başladıysa genellikle sıkma işlemi esnasında oldukça sesli çalışır. Rulman ve keçe de de olabilecek bilye dağılması kazanın normal dönüşünü engelleyeceği için bu tip durumlarda çamaşır makinesi servisi olarak firmamızı arayabilir ve hizmet talep edebilirsiniz.
4. Çamaşır Makinesi Kapağı Açılmıyor
Aklınızda çamaşır makinesinin arızaları nelerdir, araştırması yapıyorsanız sıkça karşılaştığımız kapak açılmama sorunundan da bahsedelim. Çamaşır makinesinde bulunan su seviyesi kapak kilidini etkilemektedir. Eğer makinenizin içerisinde su varsa kilit otomatik olarak açılmayacaktır. Makinenizi pompasını manuel olarak açabilir yada sıkma programında çalıştırarak suyu tahliye edebilirsiniz.
Kazan dönmüyor gibi geliyor olabilir fakat çamaşır makinesi suyu ısıtma moduna geçmiş olabilir. Bu gibi durumlarda biraz daha bekleyin ve program bitiminde eğer arıza yoksa kapak açılacaktır. Makineniz yıkama bitti fakat kapak açılmıyorsa, yıkama bitmiş ama program bitmemiş olabilir. Bir kaç dakika daha bekleyerek programın tamamiyle bitmesini bekleyebilir ve ardından kapağı açabilirsiniz. Bu adımlardan hiç biri işe yaramadı ise daha teknik bir problem olabilir firmamızı arayarak çamaşır makinesi tamircisi talep edebilirsiniz.
5. Çamaşır Makinesi Deterjan Çekmecesinde Köpük Oluşuyor
Çamaşır makinesinde yanlış deterjan kullanılmış olabilir. Makinelerde sadece otomatik çamaşır makineleri için satılan deterjanlar kullanılması gerekmektedir.
Çamaşır Makinesi Arızaları Nelerdir? 5 Sık Karşılaşın Sorunlar hakkında kısa bilgilendirme yaptık. Şayet kendi başınıza çözüm sağlayamıyorsanız profesyonel teknik destek için İstanbul genelinden servisimize ulaşın.